Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állatos filmek/mesék

                                  

 

Film AJÁNLÁSOK:

Úton hazafelél

Egy golden retriever, egy fontoskodó macska és egy fiatal bulldog csatakoznak egy hosszú, hazautazás erejéig, azzal a céllal, hogy együtt lehessenek gazdijaikkal. Egy vicces és megható történet a csapatmunkáról és a bajtársiasságról.

Miért szeretjük: Mert az utazás humoros és szép (négy nemzeti erdőben is forgattak) és azért mert Sally Field kölcsönzi hangját Sassy.nek, a macskának.

 

 Úton hazafelé   

 

Kutyahideg

Egy csapat antirktiszi tudós arra kényszerül, hogy egy szörnyű télen, maga mögött hagyja a szánkutyákból álló szeretett csapatát. Ennek a túlélesi történetnek valós események szolgálnak alapul.

Miért szeretjük: Mert egy igaz történet az alapja és mert Paul Walker az életét kockáztatva menti meg hű kutyabarátait

 

      

 

 

Macska az űrből

Jake, az űrkandúr hajójával a Földnek csapódik, és 36 órája van arra, hogy megjavítsa a járművét és folytassa az útját, különben örökre itt ragad. A NASA azonban rátalál a szerencsétlenül járt űrhajóra, és anélkül, hogy felfigyelnének a pilótára, egy kutató laboratóriumba szállítják a gépet, hogy tüzetes vizsgálatnak vessék alá. Dr Frank Wilson, a fizika tudora sajátos elmélettel áll elő a szerkezet láttán, és míg a többiek nevetségesnek tartják a feltételezéseit, Jake felfigyel rá, és úgy gondolja, ő lesz az, aki segít neki hazatérnie. Hozzászegődik, és bizony így mélyebb bepillantást nyer a férfi magánéletébe, aminek az lesz a következménye, hogy gyengéd érzelmek ébrednek benne egy földi cicus iránt.

              

 

Kutyabajok


1935. Billy egy oklahomai farmon él szüleivel és két kishúgával. A válságot követő években nehéz az élet. A fiú minden vágya, hogy két vadászkutyája lehessen, de a kölykök túl sokba kerülnének, és ezt nem engedhetik meg maguknak. Billy ezért elmegy dolgozni, és a fizetéséből megveszi a kutyusokat, akiket olyan kiváló vadászebekké nevel, hogy minden esélye megvan, hogy megnyerje velük az éves vadászversenyt.

Miért szeretjük: Csak próbáld megállni sírás nélkül!

                                    

 

 Egy nap a kutyasuliban

A csintalan macska és kutya együtt nőnek fel egy farmon és valamilyen bajba keverednek amikor Milo, a macska beleesik a folyóba. Ìgy kezdődik az újra egymásra találás kalandja.

Miért szeretjük: Milonak és Otisnak nem egyszer, hanem kétszer sikerül elmenekülni egy óriásmedve karmai közül.

 

 

 

  
 
Nem kutya

A kutyaszépségverseny külön világ. Sőt, két külön világ: a főszereplőkön kívül leginkább az emberi természetet lehet nagyon kiismerni. Egy meleg pár attól fél például, hogy kutyájuknak örök traumát okoztak azzal, hogy előtte szeretkeztek. Egy kisvárosi középkorú házaspárt csupán a kutya iránti feltétlen szeretet tart össze, semmi más nem működik kölcsönösen megalázó életükben.

A dokumentumfilmnek álcázott, rögtönzött jeleneteken alapuló film rendezője maga is alakít egy hasbeszélő kutyatulajdonost. A szépségversenyek cirkuszának holdudvara leginkább ennyire bizarr: a kutya-szállodák, a kozmetikusok, sőt a kutya-dietetikusok is kikérik a maguk részét a showból.  

  Következő

A régi Lassie filmek

Ezeknek a klasszikus filmeknek, amelyek a bátor hosszú szőrű skót juhászkutyáról szólnak, a fiatal Elizabeth Taylor a főszereplője. Ilyenek például a Lassie hazatér, Lassie bátorsága és a Lassie fia című filmek.

Miért szeretjük: Lassie minden problémát megold, már amennyire tőle telik.

 

Macskarisztokraták

Amikor egy gazdag jazz-korszakbeli úrnő a macskájára, Hercegnőre hagyja vagyonát, a gonosz komornyik kiterveli, hogy ellopja a pénzt és elrabolja a Hercegnőt a kölykeivel együtt. Szerencséjükre, néhány jazz muzsikus kóbor macska közbelép és segít megoldani a problémát!

Miért szeretjük: Mert egy egész, Párizs utcáin csatangoló macskazenekar szerepel benne és mert a Hercegnő magyar hangja Gabor Éva.

 

  

             

Kutyám, Skip

Ez egy valós történet. A magányos 9 éves kisfiút édesanyja egy kutyával lepi meg, a makacs apuka bosszúságára. A terrier hamarosan minden szempontból megváltoztatja a fiú életét és különleges kötelék fog kialakulni közöttük.

Miért szeretjük: Mert az egyik Skip-et alakító kutya, nem más, mint Moose, a híres Jack Russell terrierje, aki az Eddie az NBC-n adásokban is szerepelt.

   

Olivér és társai

történet Charles Dickens, Twist Olivér című regényének feldolgozása, állatszereplőkkel, amelyben az árva, Olivér nevű cica, a túlélésért küzd New York városában. De Olivérre hamarosan rákacsint a szerencse, amikor találkozik a tökfilkó Dodgerrel és egy Jenny nevű fiatal lánnyal.

Miért szeretjük: A nagyszerű eredeti dalok miatt és azért, mert Billy Joel, Dodger hangja (és énekhangja egyaránt).

    


 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:)

(A www.dorka.eoldal.hu szerkesztője, 2012.11.19 18:57)

Édesek :)