Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állatos horoszkóp

 

Bak

A Bak jegyében született macska türelmes és körültekintő. Állhatatos, céltudatos, legyen szó akár cicaszépségversenyen való szereplésről, vagy éppen csak arról, hogy a gazdi azonnal keljen fel és adjon enni.

Kiszemelt zsákmányát igazi vadmacska módjára kitartóan üldözi. Szilárd, kiegyensúlyozott jelleme még akkor is megmutatkozik, mikor némiképp finomkodó-affektáló módján épp elhelyezkedik kedvenc foteljében.

http://www.diszplazia.hu/macska2.jpg         

A Bak macska nem szimplán magabiztos: fennkölt, nemes macskaöntudata dicséretére válik, hogy nagylelkű gondoskodásába veszi rászoruló ember- és állattársait. Ha segítő mancsra van szükségünk, rá tehát biztosan számíthatunk. Egyetlen fújás nélkül segítségünkre siet.

Legyen bár felelősségtudó, megesik, hogy magához ragadja a kezdeményezést és túljátssza az irányító szerepét, igazi menedzsertípus, nem tűri az ellentmondást, amitől nem lesz túl szimpatikus.

A Bak jegyében született kutya hasonlóan türelmes és körültekintő állat. Rámenős, a kitűzött célt mindenáron eléri, legyen szó arról, hogy ugatásával az őrületbe kergesse a szomszédot, vagy csak arról, hogy ki aludjon a gazdi helyén. Önbizalma időnként határtalan, nem ritka, hogy nem kifejezetten egy súlycsoportba tartozó kutyának próbálja bizonyítani rátermettségét és hősiességét. Agilis, engedelmes természetével elnyeri a gazdi elismerését. Kitartása, állhatatossága győzelemre segítheti kutyakiállításon, otthoni játékos vetélkedésekben egyaránt.

                                                                  

Nem egyszerűen önérzetes: a kutyaranglétra csúcsán érezve magát kegyesen veszi pártfogásába a segítségre szoruló embert és állatot. Egyetlen morgás nélkül nyújt segítő mancsot.

Bár a Bak kutya kötelességtudó, nem túl jó pont, hogy állhatatossága időnként önkényúri megnyilvánulásokba csap át, erőszakosan, önfejűen viselkedik, amit sokan ki nem állhatnak.

Szűz:
 

 

 Ha azt az elvet valljuk, hogy egy tudós mindig jó a háznál, akkor célszerű Szűz jegyű állatot választatnunk. A jegy szülöttje annyira ragaszkodó és odaadó, amennyire csak egy igazi macska lehet.

 

 Ha azt az elvet valljuk, hogy egy tudós mindig jó a háznál, akkor célszerű Szűz jegyű állatot választatnunk. A jegy szülöttje annyira ragaszkodó és odaadó, amennyire csak egy igazi macska lehet. Állat- és embertársai egybehangzó véleménye szerint igazi koponya, született filozófusmacska. Ne vesztegessük hát az időt arra, hogy azt bizonygassuk neki, milyen magas IQ-ja: már úgyis tudja.

Profi egérvadász hírében áll, ami nem csoda, hisz kitartó, türelmes, jól bírja a gubbasztást az egérlyuk előtt. Ha kell, bámulatos ügyességgel csap le kiszemelt zsákmányára. Fejlett vadászösztönéhez párosuló másik jó tulajdonsága, hogy igen éles szeme van a részletekhez.

Precíz és rigolyás, mindig visszacsavarja a kupakot a fogkrémre, lehajtja maga után a WC-deszkát. Ezzel, meg a japános munkamoráljával bizony még a legpedánsabb gazdi idegeire is mehet, ami nem kis teljesítmény. Időnként rátörő nyughatatlanságát hagyjuk rá, ha energiáját már levezette, úgyis bevágja a macskaszundit.

      

Földjegyű állatként a Szűz kutya kifejezetten kiegyensúlyozott, higgadt és nyugodt, még azzal sem lehet kihozni a sodrából, ha szembesítjük azzal a ténnyel, hogy befejeződött a Dallas. Állati és emberi körökben is okos, eszes ebként tartják számon. Mindent összevetve jól nevelhető, gyors felfogású ebről van szó, akit érdemes kutyaiskolába vinni.

Imádja a feladatokat, így munkakutyaként is nagy hasznát vehetjük. Jó fej kutyusként mindig készenlétben áll, hogy örömet szerezzen gazdájának: pusztán szeretetből fog neki egy postást, szomszéd nénit, csibészt. A jegy szülöttje igazi versenyszellemmel megáldott (vagy megvert) eb, bár időnként a kimértség, tartózkodás nyomait is felfedezhetjük benne.

Némileg csökkenti a Szűz kutya érdemeit, hogy aggodalmaskodó, válogatós természete van, amellyel még a hozzá hasonlóan finnyás kutyabarátokat is képes könnyedén felbosszantani. Időnként hiperaktivitás jeleit mutatja, ezt nézzük el neki, valószínűleg máshogy gondolkodik, mint mi.

 

Oroszlán:

Duracell nyuszi-jellegű, vidám, pörgős állatok az Oroszlán jegyében születettek. Barátságos, kedves, rokonszenves természetűek, ám ha kell, akkor oroszlánként balhéznak a lépcsőházból beszűrődő gyanús hangok hallatán...

 Duracell nyuszi-jellegű, vidám, pörgős állatok az Oroszlán jegyében születettek. Barátságos, kedves, rokonszenves természetűek, ám ha kell, akkor oroszlánként balhéznak a lépcsőházból beszűrődő gyanús hangok hallatán, persze mindezt a gazdi és a család érdekében. 

    

Folyton a család bizalmát keresi, és az elnyert bizalmat foggal-körömmel (ez talán kis túlzás) igyekszik is megtartani. A lojális és tüzes Oroszlán tehát vitathatatlanul az otthon királya.

A jegy szülöttje szuperaranyos, humánorientált, adni és kapni egyaránt szerető társállat. Az odaadó anyamacska fenséges erejével minden élőlényt - legyen az kicsi vagy nagy - szeretetteljes gondoskodásába vesz.

Apró folt az Oroszlán macska jellemén, hogy ha nem kap megfelelő mennyiségű figyelmet, először elszántan próbálkozik ("Na, na mi lesz már! Figyeljetek már rááááám!"), és ha így sem sikerül kivívni a kellő érdeklődést, azt nem néma sértődöttséggel veszi tudomásul, hanem drámai jelenettel prezentálja véleményét (Macska fúj, morog, hisztizik. Macska balra el, függöny össze. Taps.).

Az Oroszlán jegyében született kutyák végtelenül vidám, energikus, barátságos állatok. Szelíd, de ugyanakkor bátor, merész természetűek is. A szeretnivaló Oroszlán kutyák megtartották tehát harci szellemüket, és kiválóan elboldogulnak mai - szemet-szemért, fogat-fogért - elvet való világunkban.

         

Legkiválóbb jellemvonásai között sorolhatjuk fel, hogy hűséges, adni tudó, kapni szerető, emberorientált eb. A jegytárs macskához hasonlóan minden kis- és nagyállatot a gondoskodó anyakutya vehemenciájával vesz védelmébe.

A kis jellemhiba náluk is a csillapíthatatlan feltűnési viszketegség és szereplési vágy. Azt hiszik, hogy ők a világ és a társaság közepe, és ha egy pillanatra is alábbhagy a hangulat, akkor az örökre foltot ejt a becsületükön. Ezt elkerülendő, hangos méltatlankodással követeli ki magának a figyelmet és az elismerést.


 

 

 Rák :

A Rák jegy szülötte kicsit tudathasadásos személyiség: egyik pillanatban gondoskodó és szeretetteljes, a következő percben pedig már az ágy alól fúj és morog a közeledőkre.

A Rák jegy szülötte kicsit tudathasadásos személyiség: egyik pillanatban gondoskodó és szeretetteljes

, a következő percben pedig már az ágy alól fúj és morog a közeledőkre.

A Rák jegyében született macska anyáskodó természetű, intuitív és türelmes teremtés. Szeretetteljes

ragaszkodásával igyekszik magára vonni a gazdája figyelmét, emellett kitartó, állhatatos vadász. A jegy

szimbólumához, a rákhoz hasonlóan kiszemelt zsákmányára hosszas lesben állás után csap le.
Hamisítatlanul családcentrikus, nyájas modorú macska, de a nemes lelkű hősmacska-típust is kiválóan

képes megszemélyesíteni. A család és kisállattársai irányában megnyilvánuló lojalitása pedig egyenesen

felülmúlhatatlan.

      

A Rák macska erényeit valamelyest csökkenti a tény, hogy hangulatát rendkívüli módon befolyásolja a hold állása, időről időre végtelenül szeszélyes és kiszámíthatatlan bestiává változtatva őt. Ilyenkor mogorva ábrázattal elvonul az ágy alá vagy éppenséggel a mászókája legtetejére. Jobb, ha ilyenkor nem szólunk hozzá.

A Rák jegyében született kutya készséges, érzékeny és türelmes jószág. Minden eszközt bevet, hogy

a figyelem középpontjába kerüljön, határozottsága - kedvenc csontja elrejtésében éppen úgy, mint bármi

másban - folyamatosan és erőteljesen megmutatkozik. Szintén a Rák macskákkal rokon jellemvonást

mutatva nem sieti el az útjába kerülő - akár manccsal fogható, akár jelképes - akadályok átugrását.

 

 

A lényeg, hogy mégiscsak megugorja azokat.

A Rák kutya mindenkivel szemben barátságos, jó természetű, ám ezt remekül leplezi, ha a családjának

épségéről van szó, így mindezek mellett megbízható őrző-védő ebnek se kutya.

Nem kifejezetten előnyös jellemvonása, hogy a hold ciklikus változásai igencsak szeszélyessé és

kiszámíthatatlanná tehetik a javíthatatlanul hangulatember (jobban mondva hangulatállat) Rák kutyát

mind az ember, mind más állatok irányában. Lehangoltság, rejtőzködés és titkolózás - a biztos jelei

annak, hogy Rák kedvencünk világa épp a feje tetejére állt.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.