Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az eddigi legnagyobb rák(ok)

 

 Az eddigi legnagyobb rák Nagy-Britanniában

 

 

Ez a tenger mélyén élő rák hatalmas csápjaival és halálos szorításával a legnagyobb, amit Nagy-Britanniában valaha láttak. Ami még ennél is szörnyűbb, hogy ez az ízeltlábú még növésben van.

A japán óriás tengeri pók (Macrocheira kaempferi) teste úgy néz ki, mint egy kosárlabda, és a kb. 4,5 méter hosszú lábaival könnyedén átlépkedheti az autókat. A szakértők azt mondják, hogy míg a szárazföldön nehézkesen mozog, addig a saját természetes élőhelyén, 300 méter mélyen a tengerben egy igazi csúcsragadozó.

A képen látható példányt a Csendes-óceánból fogták ki, és márciusig új otthona a National Sea Life Centre lesz, ahonnan Belgiumba fogják átköltöztetni.

A japán óriás tengeri pók (v. japán óriásrák) a legnagyobb rákfaj a világon. Japánban helyi specialitásként tálalják a turisták elé, kivéve a rákok szaporodási időszakában, amikor tilos őket megenni. - mondta Graham Burrows, a központ kurátora.

Jön Crab Cong - Óriási rák tartja izgalomban a briteket

 
A tudósok szerint soha még ekkora óriásrákot nem láthattak a britek szülőföldjükön, mint amely jelenleg a Weymouth Sea Life Park egyik akváriumában éldegél. A japán óriás tengeri pókot (Macrocheira kaempferi) a halászok február elején fogták ki Suruga Bay-nél, Tokiótól délnyugatra.
 
A britek által csak 'Crab Kong'-ként emlegetett állat lábainak fesztávolsága meghaladja a 2,4 métert, súlya 15 kilogramm, és a tudósok szerint még jócskán növésben van, hiszen 'csupán' 30-40 éves. Márpedig ezek az állatok a vadonban 100 évig is elélnek - súlyuk eddigre elérheti a 19 kilogrammot, lábfesztávolságuk pedig a 3,7 métert - írja a BBC.

A hím rák egyelőre csak ideiglenesen kapott elhelyezést a brit akváriumban, húsvétkor ugyanis tovább szállítják végleges lakhelyére, egy müncheni akváriumba. Nem hiába versengenek érte az intézmények: Robin James tengerbiológus szerint ugyanis ha egy ilyen állat valahol megjelenik, akkor oda biztosan özönleni fognak a látogatók.

A legnagyobb rákfaj természetes körülmények között a Csendes-óceánban él nagyjából 300 méter mélyen, egyes kutatók szerint azonban ennél mélyebben is jól érzi magát. Míg a világ nagy részén csak az állatkertekben csodálják ezeket a hatalmas állatokat, addig Japánban finom és különleges csemegének számítanak, amit szívesen tálalnak fel a turistáknak is.

Wikimedia.org  


Forrás: OrientPress Hírügynökség

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

If apart, stimulation me peritoneum.

(objicexic, 2019.06.07 06:12)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone No Prescription</a> xoq.hlgi.legedibballatok.eoldal.hu.ebn.yv http://mewkid.net/buy-prednisone/

Planned lesions; known cimetidine, epiphyses, we.

(ayubhaguxu, 2019.06.07 04:15)

[url=http://mewkid.net/buy-prednisone/]Prednisone[/url] <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> ppg.mven.legedibballatok.eoldal.hu.nhi.eh http://mewkid.net/buy-prednisone/

Treatment rescuscitation absorption, catch thymectomy cirrhosis, self-limitting.

(yoqrqofiron, 2019.04.16 20:08)

[url=http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/]Prednisone[/url] <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> cvn.ihen.legedibballatok.eoldal.hu.bxd.cg http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

húha de nagy rák

(szandi, 2012.05.28 13:54)

hogy tudták ezt a nagy rákot kifogni?
ez nagyon nagy. Biztos sok erőt vesztettek a halászok mikor kifogták ezt a bazi nagy rákot