Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hibrid fajok

Ezek a keverék fajok emberi beavatkozással illetve természetes úton jöttek  a Világra.Megtalálhatóak állatkertekben,előfordulhat a természetben,de laboratóriumban is megfigyelik!

Nézzük csak meg őket!Zebroid

Lumpkin megyében született egy szamár-zebra keverék, minden emberi beavatkozás nélkül. A csikó mindkét faj jellegzetességeit magán viseli: anyja szamárkanca, apja zebracsődör. Bár a természetben is előfordul a fajok keveredése, ez legtöbbször emberi beavatkozás révén, mesterséges megtermékenyítéssel történik. A legutolsó vadon élő zebroidot negyven évvel ezelőtt látták. Mount Kenyában rendszeresen kereszteztek zebrákat lovakkal, a született csikókat pedig turista látványosságnak szánták. A zebroid kifejezés a zebrák keverékeire vonatkozik.

 

hibrid-lo

Liger

A tigris és az oroszlán a vadonban csak nagyon ritkán keveredik, a kölykök legnagyobb része pedig elpusztul. Jelenleg két liger él a Miami Jungle Island Theme Park-ban. A liger külsőre leginkább az oroszlánra hasonlít, bár sörénye nincs és a tigrisre is emlékeztet. A bundájuk lehet teljesen csíkos, de az is előfordulhat, hogy egyáltalán nincsenek csíkjaik. A liger apja oroszlán, anyja tigris. Fordított esetben a hibrid sarj neve tigon.

 

liger-hibrid-oroszlan

Leopon

A leopon a leopárd és az oroszlán hibridje. Bár manapság nem létezik, régen japán és európai állatkertekben gyakran tenyésztették.

 Beefalo

A beefalo az amerikai bölény (buffalo) és szarvasmarha keveréke. A tizenkilencedik században láttak először vadon élő beefalot, manapság a húsáért tenyésztik.Káma (Teve-Láma)

A káma a teve (camel), és a láma hibridje. A  tudósok azt remélik, hogy az új faj egyesíti teve méretét és szívósságát a láma szelídségével. 1998-ban Dubaiban megszületett Rama, az első kámacsődör, ám a kísérlet nem bizonyult sikeresnek. Azóta további négy kámát tenyésztettek ki.


Wholphin (Gyilkos bálna és delfin)

Egy másik hibridfaj, ami1985-ben született meg, egy nőstény palackorrú delfin és egy hím gyilkos bálna keveredéséből, a Hawaii tengeri vadasparkban. 2005-ben a wolphin saját utódnak adott életet

 

jeges-grizzly

Grizzly-jegesmedve

Állítólag a klímaváltozás miatti vándorlásaik során találkoztak-, és keveredtek a grizzlyk a jegesmedvékkel. A hibrid nagyon ritka a természetben, de néha felbukkan egy-egy példány, mivel a grizzly és a jegesmedve élőhelye gyakran fedi egymást. Lehet, hogy furcsa neveik vannak, és nagyon ritkán fordulnak elő, de ezek a különös állatok léteznek, akár az emberi kísérletezés vívmányaiként születtek, akár a vadon szerelmi történeteinek gyümölcsei.

 

forrás:www.haziallat.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kedves Egy látogató!

(Szerkesztő, 2012.07.19 15:25)

Különlegességük miatt igen közkedvelt!
Köszönjük,hogy itt jártál!Várunk máskor is szeretettel!

.....

(Egy látogató, 2012.07.09 14:13)

Nagyon szépek ezek az állatok!!! ;) :D :) IMÀDOM a Hibrid állatokat